Sobre Spècula

Spècula és un projecte editorial promogut des de Llibres del Delicte i liderat per l’escriptor Jordi Casals, director editorial i responsable d’un catàleg que aspira a reivindicar i visibilitzar les obres originals en català. 

Sense limitacions, a Spècula hi tindran cabuda diverses sensibilitats i estils: des de la ciència-ficció pura, les distopies i les ucronies, fins a la fantasia més moderna passant pel terror sobrenatural intens i suggeridor o tot tipus d’hibridacions entre subgèneres que facin créixer la literatura de gènere en català.

La concepció del gènere fantàstic a Spècula és àmplia, amb la voluntat de publicar llibres diferents, dins de la ficció especulativa, i sorprendre els lectors amb cada novetat. 

I és que Spècula vol sumar-se a l’extraordinari ecosistema editorial del fantàstic en català i integrar-se en el grup d’editorials que estan fent una excel·lent feina els últims anys.

Spècula neix per aportar, per sumar i ajudar a construir una literatura de gènere en català forta i potent.

La planificació editorial de Spècula contempla la publicació de quatre títols anuals, de moment, i la voluntat de picar pedra per guanyar-se un lloc en la literatura especulativa en català, i créixer a poc a poc i en paral·lel de la mateixa manera que ja ho està fent el mateix gènere.

Segueix-nos a les xarxes

Recepció d'originals

Envieu-nos un e-mail amb un resum de la novel·la i un breu currículum de l’autor, juntament amb els primers capítols. Si ens sembla un projecte engrescador ens posarem en contacte per demanar-vos la novel·la sencera.